Τι ισχύει με τις ασφαλιστικές και την κλοπή καταλύτη;

Οι κλοπές καταλυτών είναι καθημερινό φαινόμενο. Με ποιον τρόπο οι παθόντες θα αποζημιωθούν από την ασφαλιστική τους εταιρεία;

Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και πληθαίνουν οι περιπτώσεις κλοπής καταλυτή από σταθμευμένα αυτοκίνητα, λόγω των ευγενών και πολύτιμων μετάλλων που περιέχουν. Και από τη στιγμή που ένας καταλύτης κοστίζει ακριβά, οι παθόντες ιδιοκτήτες θέλουν να ξέρουν αν θα τους αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία τους.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Τι ισχύει με την κλοπή καταλύτη;

Ναι, προφανώς την κλοπή καταλύτη την αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά με μία προϋπόθεση. Πρέπει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο να υπάρχει η κάλυψη της «μερικής κλοπής».

Πότε ένα αυτοκίνητο «βγαίνει» ολική καταστροφή;

Πιο συγκεκριμένα, η κάλυψη «μερικής κλοπής» αποζημιώνει τον κάτοχο για την αξία των κομματιών ή των εξαρτημάτων που είναι στέρεα προσδεμένα στο όχημα και απαραίτητα για την κίνηση και την λειτουργία του.

Τι επηρεάζει το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου;

Επιπλέον, ο καταλύτης είναι ένα εξ αυτών, αφού αποτελεί μέρος του συστήματος εξάτμισης και είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου. Άρα, η πρόσφατη «δημοφιλία» του στις κλοπές, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ποιο είναι το ετήσιο κόστος ενός αυτοκινήτου;

Τι πρέπει να κάνετε αν πέσετε θύμα κλοπής καταλύτη;

Αν δυστυχώς διαπιστώσετε την κλοπή του καταλύτη σας, πρέπει να το δηλώσετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Επίσης, μην ξεχάσετε να πάρετε το αντίγραφο του δελτίου συμβάντος. Στη συνέχεια πρέπει να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας για την απαραίτητη δήλωση και να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Γυρισμένα χιλιόμετρα: Τι πρέπει να κάνετε;

Καθυστέρησες το ΚΤΕΟ; Δες τι θα πληρώσεις!

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι οι κάτοχοι οχημάτων είναι υποχρεωμένοι σε συγκεκριμένα διαστήματα, να διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο του οχήματος στο ΚΤΕΟ. Αυτό, πέρα από το ότι ξεσκεπάζει τα γυρισμένα χιλιόμετρα, διατηρεί και τον στόλο οχημάτων πιο ασφαλή. Οπότε είναι σημαντικό να μην… «απουσιάζουν» σημαντικά μέρη των αυτοκινήτων, όπως ο καταλύτης.

Επιπλέον, το ύψος των προστίμων, σε περίπτωση καθυστέρησης του ελέγχου KTEO, ποικίλει ανάλογα την κατηγορία του εκάστοτε οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Έως 30 ημέρες: 16 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
  • Άνω των 6 μηνών: 65 ευρώ
abb_img