Χρόνοι φόρτισης και παραγόμενη θερμότητα αποτελούν αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα

Oι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον του σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με μια μελέτη της Nature Energy, οι δυσκολίες που σχετίζονται με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση 20% της χρήσης των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών οχημάτων στην Καλιφόρνια.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, η Ford και το Πανεπιστήμιο Purdue στην Ιντιάνα των ΗΠΑ κατάφεραν να σχεδιάσουν ένα νέο καλώδιο φόρτισης που είναι 4,6 φορές ταχύτερο από τον Supercharger της Tesla, οποίος χρειάζεται 20 λεπτά για να φορτίσει πλήρως ένα ηλεκτρικό όχημα.

Οι χρόνοι φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα

Οι χρόνοι φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και η παραγόμενη θερμότητα κατά τη φόρτιση αποτελούν αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα που η επίλυση του ενός επιδεινώνει την κατάσταση του άλλου.

Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε υψηλότερες ταχύτητες, απαιτεί υψηλότερης έντασης ηλεκτρικό ρεύμα που έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση περισσότερης θερμότητας.

Για να συνεχίσουν να λειτουργούν γρήγορα οι φορτιστές, είναι απαραίτητη η μείωση της επιπλέον θερμότητας, διαφορετικά η μείωση του χρόνου φόρτισης θα ήταν αδύνατη.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Purdue σχεδίασε ένα καλώδιο για το οποίο εκκρεμεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική μέθοδο ψύξης.

Ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκίνητων ποικίλλει από 20 λεπτά σε έναν σταθμό φόρτισης έως ώρες φόρτισης στο σπίτι. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και η σημασία της αποδοτικότητας των φορτιστών είχε ως αποτέλεσμα την εφεύρεση μιας ευρείας γκάμας φορτιστών που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Οι φορτιστές DC παρέχουν ισχύ 50 kW, που είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για τα περισσότερα οχήματα να φορτίσουν πλήρως μετά από περίπου μία ώρα.

Εάν ένα όχημα είναι συμβατό με ταχυφορτιστές DC, συνήθως χρειάζονται από 20 έως 40 λεπτά για να φορτίσουν πλήρως ένα ηλεκτρικό όχημα.

Ο Supercharger της Tesla, χρησιμοποιεί ταχεία φόρτιση DC και χρειάζεται 20 λεπτά για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα, κάτι που ορισμένοι μπορεί να το θεωρούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι νέες εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον του σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Φόρτιση Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση οι χρήστες να συνδέουν τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ο μεγάλος χρόνος αναμονής παραμένει ένα πολύπλευρο πρόβλημα.

⇒  Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί ένα Tesla;

Εκτός από τον τύπο του φορτιστή, η ταχύτητα εξαρτάται, επίσης, από τον τύπο της μπαταρίας και από το αν είναι γεμάτη ή όχι. Εάν ένα ηλεκτρικό όχημα δεν είναι σχεδιασμένο να φορτίζει γρηγορότερα από έναν φορτιστή συγκεκριμένης ταχύτητας, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νέο είδος καλωδίου.

Συμβουλές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από την Mercedes-Benz

Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον του σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργεί χιονοστιβάδα εξελίξεων στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

abb_img