Εκλογές 2023: Για ποιους ισχύουν τα δωρεάν διόδια;

Ελεύθερη θα είναι η διέλευση από τα διόδια σε όλη τη χώρα, με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάϊου.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προ των πυλών, αφού την Κυριακή 21 Μάϊου ανοίγουν οι κάλπες. Προφανώς, αρκετοί εκλογείς ετοιμάζουν… βαλίτσες για να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. Επιπλέον, κάθε φορά που έχουμε εκλογές, τα διόδια είναι «ανοιχτά» για τους εκλογείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι φετινές εκλογές δεν αποτελούν εξαίρεση, οπότε και φέτος θα ισχύσει το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι η διέλευση από τα διόδια θα είναι εφικτή χωρίς την καταβολή χρηματικού αντίτιμου, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Πώς μπορείς να χάσεις το δίπλωμα σου στα διόδια;

Ποιες μέρες θα ισχύει η δωρεάν διέλευση

Αρχικά, οι μπάρες θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της επικράτειας. Μάλιστα, η ελεύθερη διέλευση θα είναι εφικτή και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Σε ότι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους, η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου. Φυσικά, είναι απαραίτητη η επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Διόδια με χιλιομετρική χρέωση!

Επιπλέον, σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο εκλογέας θα μπορεί να περάσει χωρίς να πληρώσει, αυτό θα είναι περίπου 2 ημέρες. Ειδικότερα, το δωρεάν «πέρασμα» θα… λήξει στις 8.00 το πρωί, την επόμενη των εκλογών. Δηλαδή, τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Αττική Οδός: Μειωμένο το κόστος στα διόδια!

Ο πολιτεία θα αποζημιώσει τους παραχωρησιούχους

Βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Με ποιο τρόπο οι παραχωρησιούχοι που διαχειρίζονται τα διόδια, θα λάβουν αποζημίωση από το «ελεύθερο» πέρασμα των ψηφοφόρων;

Φθηνότερα διόδια για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών

Οι σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εν λόγω εταιρείες με την πολιτεία, εξασφαλίζουν αποζημίωση. Ειδικότερα, ορίζουν ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει όποτε επιθυμεί από τους παραχωρησιούχους, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων.

Φυσικά, κάθε φορά που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων.

Editorial