ιοΤο «εξωγήινο» concept Tardigrade δημιούργησε ο Ρώσος σχεδιαστής Andrew Fabishevskiy το 2020. Όμως, το δίκυκλο «rover» της NASA που εμπνεύστηκε ο Ρώσος, δεν παρέμεινε στο επίπεδο ενός απλώς concept, αλλά προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Hookie Co, η οποία ανέλαβε να αναπτύξει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο.
Αυτό είναι το «Tardigrade
Για το «Tardigrade», χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες μόνο για την ολοκλήρωση του ψηφιακού του πρωτοτύπου.
Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της NASA διαθέτει μια σειρά από προσαρμοσμένες ζάντες και είναι διαμορφωμένη από ανοξείδωτο ατσάλι.
Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του moto rover βρίσκεται το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, η καλωδίωση και η μπαταρία που έχουν αφαιρεθεί από μια μοτοσυκλέτα CAKE, προτού καλυφθούν σε μια πρωτότυπη επικάλυψη αλουμινίου που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμότητα, τις φλόγες και την υπεριώδη ακτινοβολία.
Διαβάστε επίσης: Η λύση από το μέλλον για «υπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή
Η ψηφιακή οθόνη που διαθέτει η κατασκευή είναι επίσης από ένα μοντέλο CAKE.
Η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιήθηκε, επίσης, για τη δημιουργία πολλών μικρότερων εξαρτημάτων του Tardigrade, όπως τα καλύμματα των τροχών και η βάση του τιμονιού. H Hookie Co. έχει προσαρμόσει την κατασκευή με ένα ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης.
Η εν λόγω ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Hookie Co. προσφέρει τελική ταχύτητα 15 χλμ/ώρα. Ενώ η αυτονομία του φτάνει σχεδόν τα 112 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.
Από την ολοκλήρωσή της και έπειτα, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα του Andrew Fabishevskiy και της Hookie Co, “Tardigrade Moon Concept” έχει μεταφερθεί από τη Δρέσδη στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
Διαβάστε επίσης: Urban Collective, το πρωτοποριακό σύστημα αστικής μετακίνησης βασισμένο σε μια αυτόνομη πλατφόρμα
Σήμερα, είναι στο Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen ως μέρος της έκθεσης ADV: Overland. Αυτή θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου του 2022.
Θυμίζουμε πως η Lockheed Martin και η General Motors έχουν συνάψει συνεργασία για την υλοποίηση ενός, επίσης, πρωτοποριακού project.
Αυτό δεν είναι άλλο, από την κατασκευή ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος που θα κινείται στην επιφάνεια της Σελήνης. Θα το οδηγούν οι αστροναύτες όταν θα πατήσουν, και πάλι, το πόδι τους στο φεγγάρι, μετά το μακρινό 1972.
Η επόμενη γενιά ρόβερ της NASA
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξης, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να «δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των σεληνιακών ρόβερ που χρησιμοποιεί η NASA. Αυτά θα είναι ικανά για τη μεταφορά αστροναυτών σε μεγάλες αποστάσεις στη Σελήνη».
Μάλιστα, ο σχεδιασμός των δύο εταιρειών είναι, εκτός από την πλήρη ηλεκτροκίνηση του οχήματος, να διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στο όχημα να μπορεί να κατευθύνεται μόνο του με την επιλογή ή όχι της ανθρώπινης παρουσίας για την κίνησή του.
Έχοντας αυτό ως στόχο, η σύμπραξη οραματίζεται το ενδεχόμενο το ρόβερ να μπορεί να οδηγείται μόνο του στο σημείο που θα προσσεληνώνονται οι αστροναύτες. Χρησιμοποιώντας το χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους.
Διαβάστε επίσης Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πέταξαν στο… Διάστημα