Με νόμο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη Γαλλία θα προωθούν…. το περπάτημα και την ποδηλασία

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων λαμβάνουν αποποίηση ευθύνης που μοιάζει με εκείνη για τα τσιγάρα, στη Γαλλία, προτείνοντας... το περπάτημα ή το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου

Ένας νέος νόμος στη Γαλλία θα απαιτεί σύντομα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμπεριλάβουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στις διαφημίσεις τους, η οποία θα ενθαρρύνει τις πιο ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές μεταφορές, όπως το περπάτημα, την ποδηλασία ή τη δημόσια συγκοινωνία.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα απαιτεί να συμπεριλαμβάνεται μία από τις παρακάτω τρεις δηλώσεις σε όλες τις διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις επιλογές είναι:

Για σύντομες διαδρομές επιλέξτε το περπάτημα ή το ποδήλατο
Σκεφτείτε το carpooling
Πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Γαλλία έχει κάνει σημαντικές κινήσεις για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στον τομέα των μεταφορών

Μια από τα τρεις επιλογές θα είναι απαραίτητο να αναγράφεται σε οποιαδήποτε μορφή διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής, της έντυπης, της ραδιοφωνικής ή της διαφήμισης στην τηλεόραση. Η δήλωση θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη ή, στην περίπτωση του ραδιοφώνου, να ακούγεται ξεκάθαρα στο τέλος της διαφήμισης.

Η μη συμπερίληψη της δήλωσης αποποίησης ευθύνης θα μπορούσε να επιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες πρόστιμο έως και 50.000 €.

Το Παρίσι θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης

Η Γαλλία έχει κάνει αρκετές κινήσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών και τη βελτίωση της ενεργειακής της απόδοσης.

Η χώρα έχει ανακοινώσει την απαγόρευση της πώλησης όλων των οχημάτων με βενζίνη και ντίζελ έως το 2040. Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει αυτή την προθεσμία έως το 2030 στην πόλη και έχει επίσης προτείνει την απαγόρευση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ένα «καταφύγιο» για ποδηλάτες και πεζούς.

Η υπουργός της οικολογικής μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, υποστήριξε ότι η νέα νομοθεσία θα βοηθήσει στην προώθηση μιας λύσης που θα είναι πιο περιεκτική από την απλή μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα εστιάζει στη μείωση της ενέργειας που απαιτείται συνολικά για τις μεταφορές.

Η ίδια εξήγησε: «Η απαλλαγή από τις μεταφορές με άνθρακα δεν σημαίνει απλώς τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Σημαίνει επίσης χρήση, όταν είναι δυνατόν, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή ποδηλασίας».

Ουσιαστικά πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιτρέπεται στις εταιρείες αλκοόλ και καπνού να πωλούν τα προϊόντα τους που πρέπει να συμπεριλαμβάνουν δήλωση αποποίησης για τη δημόσια υγεία.

Αυτή η νομοθεσία προβλέπει τη νομική απαίτηση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εκπαιδεύουν το κοινό σχετικά με καθαρότερες, πιο αποτελεσματικές και πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!