Πώς μπορεί να «μπλέξεις» από την κλοπή του αυτοκινήτου σου;

Η κλοπή αυτοκινήτου είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο, οπότε θέλει προσοχή για να μην βρεθείτε μπλεγμένοι χωρίς λόγο!

Είναι το πλέον ανατριχιαστικό σενάριο για τον κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Να ξυπνήσει ένα πρωί και να μην βρει το αγαπημένο του αυτοκίνητο στη θέση του. Στην άτυχη αυτή στιγμή, ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να αντιδράσει άμεσα, αν δεν θέλει να βρεθεί μπλεγμένος.

Κλείνεις την είσοδο parking; Έχει πρόστιμο!

Λάβετε τα μέτρα σας άμεσα!

Όπως ήδη αναφέραμε, οι κλοπές αυτοκινήτων, αλλά και μηχανών, είναι σε έξαρση και ειδικά στο κλεινόν άστυ. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας και να έχετε έναν καλό συναγερμό. Εμείς προτείνουμε να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε ένα κλειστό parking αν είναι εφικτό, καθώς και να έχετε σύστημα εντοπισμού με GPS.

Για τον φόβο των Ιουδαίων όμως, καλό θα είναι ο ασφαλιστής σας να έχει εντάξει στο συμβόλαιό σας και την κάλυψη κλοπής. Αυτή ως γνωστόν, αποζημιώνει σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος.

Αριστερή λωρίδα: Πότε δεν πρέπει να οδηγείτε σε αυτή;

Τι πρέπει να κάνετε αμέσως μετά την κλοπή του αυτοκινήτου!

Σίγουρα το σοκ είναι μεγάλο, όμως πρέπει να αντιδράσετε άμεσα για να μην μπλέξετε εσείς, από την κλοπή του αυτοκινήτου σας. Αναλυτικότερα, ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να αναφέρει άμεσα την κλοπή στην αστυνομία και να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες πρέπει να γίνουν μόλις ο κάτοχος διαπιστώσει την κλοπή. Και αυτό γιατί, αν το όχημα χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές πράξεις, ο ιδιοκτήτης μπορεί να περάσει από ανάκριση. Ή στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί ενώπιον του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή.

Προσοχή όταν μεταφέρετε ψώνια γιατί έχει πρόστιμο!

Πρέπει να ενημερωθεί άμεσα και η ασφαλιστική σας

Με το χαρτί της έγκλησης από την αστυνομία, ο κάτοχος πρέπει να ενημερώσει την ασφαλιστική του εταιρεία. Έπειτα από τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, ξεκινάει η διαδικασία της αποζημίωσης. Το χρονικό διάστημα αποζημίωσης αγγίζει τους 3 μήνες. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθεί το όχημα.

Editorial