Έξοδος Πάσχα: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας!

Η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα αναμένεται μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, με τον σχεδιασμό των μέτρων να προβληματίζει τους αρμόδιους.

Ακούστε το άρθρο

Η έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία. Κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων που προβλέπουν για φέτος, μετά από 2 χρόνια καραντίνας.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας, λαμβάνουν ήδη μέτρα ασφαλείας στις πύλες εξόδου της χώρας. Δηλαδή σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και κεντρικούς δρόμους. Για την αποφυγή, προφανώς, κυκλοφοριακών προβλημάτων. Όπως επίσης, και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ταξίδι με αυτοκίνητο το Πάσχα: Προετοιμάσου κατάλληλα!

Τα μέτρα της Τροχαίας ισχύουν από Παρασκευή 15 Απριλίου έως και Τρίτη 3 Μαΐου.

Έξοδος Πάσχα: O σχεδιασμός των μέτρων

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, με μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Πρόστιμα σε παρκινγκ χωρίς φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας!

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου υπάρχει μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κλπ.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας μήνα-μήνα!

Συστάσεις στους οδηγούς για την Έξοδο του Πάσχα

Τέλος, σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι θα είναι σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την έξοδο του Πάσχα. Αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων. Τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της και ειδικότερα, των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά, plug-in hybrid και ηλεκτρικά

Δηλαδή, θα διαθέσουν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα. Με ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του οδικού δικτύου της χώρας.

 

abb_img